donderdag 12 april 2012

Ding 15 - YouTube

Alle informatie bij Ding 15 weer doorgenomen. En natuurlijk rondgekeken op YouTube, o.a. 'bibliotheek Maassluis' opgezocht. Er wordt dus best al het een en ander gefilmd. Of het de promotie ook echt bevordert weet ik niet. Misschien iets om in de maandelijkse nieuwsbrief extra aandacht aan een bepaald onderwerp te geven via een bestaand of nieuw filmpje.
Thuis is vooral dochterlief helemaal weg van YouTube. Op dit moment worden filmpjes over hamsters versleten, want zo'n beestje wil ze graag voor haar verjaardag over twee weken.

Na wat rondsnuffelen en rondkijken, stuitte ik op dit filmpje en omdat de opdracht is een filmpje in je post te plaatsen: bij deze.

Ding 14 - IM

Mijn ervaringen met chatten zijn minimaal, missen doe ik het (privé) niet. Ik heb niet zo de behoefte om elk moment van de dag maar bereikbaar te zijn. En voor kletspraatjes pak ik de telefoon of ga gezellig langs. Maar dat is in de privésituatie. Zakelijk gezien heb ik er tot nu toe geen ervaringen mee.

Is het aan te bevelen als medium binnen onze organisatie? Belangrijk in dat geval is hoe dit het beste georganiseerd kan worden. Zet je het in dan zal ook iemand beschikbaar moeten zijn en blijven voor de chattende klant. En kan die collega dan alles laten vallen waar ie op dat moment mee bezig is?
Op rustige momenten,  geen probleem. Maar je zult altijd zien dat alles samenvalt.
Ik heb echt geen idee of de klant er gebruik van zal maken. Kan me dan weer wel voorstellen, dat mensen thuis bij het snuffelen in de catalogus met vragen zitten en daar snel antwoord op willen en dan biedt een chatsessie natuurlijk uitkomst.
De voor- en nadelen zullen tegenover elkaar gezet moeten worden om dan te kunnen besluiten of en hoe IM wordt ingezet.